Book her
Ankomst*
Avreise*
Voksne*
Barn (0 - 11 år)
Ankomst*
Avreise*
Voksne*
Barn (0 - 11 år)

Tilbage til blog oversigten
tirsdag 18. december 2018 kl. 09:30
Hans og Grete operapakke: 2.-12. oktober
Hans og Grete operapakke:  2.-12. oktober

Operapakken til Hams og Grete inkluderer:  

Aperitif, lett formåltid, transport til og frå Operahuset, informasjon, billett og deilig middagsbuffet etter forstilling.  
Overnatting med frukost og tilgang til badehuset.    
    
Ein time før transporten til Operahuset set vi fram deilig og lett fingermat som de kan forsyne dykk av når det måtte høve. Inkludert er også eit glass godt drikke.    
   
Informasjon ved ankomst i Operahuset. 
 
Etter forestilling returnerar de til hotellet. I år satsar vi på middagsbuffet med haustens smakar som hovedtema, (med forbehold om god nok bestillingar)
 
Pakken bestilles i vår online booking, og er tilgjengelig alle dager forestillingen fremvises.
 

Dobbeltrom kr. 2600,- p.p/natt. Enkeltromstillegg kr. 500,-

 

 

 Dato og tidspunkt for forestillinger finner du her


Om Hans og Grete

Den vakre, skumle, sjarmerande, morosame og gripande operaen Hans og Grete, etter Brødrene Grimm sitt eventyr, er Opera Nordfjord sin hovudproduksjon i 2019. Her er garantert noko for ein kvar smak: først og fremst storslagen, romantisk musikk, dernest folkelege barnesongar vi kanskje har høyrt før, himmelsk ballettmusikk når dei fjorten englane kjem ned og vakar over borna i skogen, ei skikkeleg fæl heks i eit pepparkakehus i skogen, ei ond stemor, og framfor alt: modige born.


Operaen er både ein fullskala opera for vaksne, med "moden" musikk, men òg ein spennande opera for barn. Så her kan heile familien gå saman, sjølv om det nok kan bli litt for skummelt for dei aller yngste borna.


Det kunstnariske teamet og solistlaget vert sett saman i desse dagar - enn så lenge har vi gleda av å presentere vår regissør, Jeff Pedersen frå USA, busett i Stongfjorden i Sunnfjord. Han driv sitt eige selskap, Jeff Pedersen Productions og er mykje nytta som teaterregissør og kampsportinstruktør. Det er ei stor glede å ha han med på laget, og vi gler oss til spennande samarbeid i det nye året. 


Hans og Grete hadde verdspremiere i Tyskland vesle julaftan 1893, dirigert av sjølvaste Richard Strauss, og operaen vart straks ein publikumssuksess for både vaksne og born. Operaen er av dei kjæraste og meste spelte i operalitteraturen på verdsbasis, og no er turen komen til Nordfjord. Opera Nordfjord har ønskt å setje opp dennne operaen sidan dei starta opp i 1998. Etter 20 år er dei klare, og vi gler oss til premiere og sju påfølgjande framsyningar!

Kilde: Operahuset Nordfjord